Clicky

 
Transport Online - Vliegtuigcrash volgens Iran niet door raket

Vliegtuigcrash volgens Iran niet door raket

Vliegtuigcrash volgens Iran niet door raket
10-01-2020 10:08 | Buitenland | auteur ANP/AFP

TEHERAN - De vliegtuigcrash woensdag nabij Teheran is volgens de baas van de Iraanse burgerluchtvaartautoriteit niet veroorzaakt door een raket. Bij de ramp met de Boeing 737-800 van een Oekraïense luchtvaartmaatschappij kwamen woensdag alle 176 inzittenden om het leven.

De zwarte dozen van de vliegtuigen worden vrijdag uitgelezen, waarna de informatie daaruit kan worden geanalyseerd, meldt het Iraanse persbureau IRNA. Het onderzoek kan volgens Teheran nog wel een tot twee jaar duren. De Iraanse regering zegt dat het mogelijk Rusland, Canada, Frankrijk of Oekraïne om hulp vraagt, indien nodig.

Het Verenigd Koninkrijk en Canada zeiden donderdag inlichtingen te hebben waaruit blijkt dat het vliegtuig met een raket is neergehaald. Ook zijn er videobeelden waarop te zien zou zijn dat een projectiel het vliegtuig raakt.

Maar de baas van de Iraanse burgerluchtvaartautoriteit Ali Abedzadeh zei: "Een ding is zeker. Dat toestel is niet geraakt door een raket."

"De informatie uit de zwarte dozen is essentieel in het onderzoek", zei Abedzadeh. "Alle conclusies die worden getrokken voordat de data uit de zwarte dozen is geanalyseerd, zijn voorbarig."

De Oekraïense president Volodimir Zelenski kan nog niet met zekerheid zeggen dat het toestel door een raket uit de lucht is gehaald. "Die versie sluiten we niet uit. Er staat nog niets vast. Gezien de recente uitlatingen van de overheden van Canada, de VS en het Verenigd Koninkrijk roepen wij onze internationale partners op om alle data aan te leveren en met bewijs te komen voor het onderzoek", aldus Zelenski.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats