Clicky

 
Transport Online - Daling van 8,8 procent in luchtvracht op Brussels Airport

Daling van 8,8 procent in luchtvracht op Brussels Airport

Daling van 8,8 procent in luchtvracht op Brussels Airport
09-01-2020 10:09 | Luchtvracht | auteur Redactie

ZAVENTEM - In 2019 vervoerde Brussels Airport 667.220 ton vracht, ofwel een daling van 8,8 procent in vergelijking met het jaar 2018, wat overeenkomt met het Europese gemiddelde.

De volumes in het volvrachtsegment, een sector die gevoeliger is voor marktschommelingen, lieten de grootste daling zien (-15,9 procent). Voor de eerste keer sinds enkele jaren hebben ook de express-diensten een daling van tonnage gekend (-6 procent), voornamelijk door de nationale staking in februari en de situatie bij skeyes in de eerste helft van 2019. Het vrachtvervoer aan boord van passagiersvliegtuigen werd ook getroffen, zij het in mindere mate, door deze gebeurtenissen en kende een daling van 2,5 procent.

Ook getroffen door de vertraging in de economische groei, is het getruckte vrachtvervoer dat gedaald is met 11,5 procent.

In december 2019 namen de vrachtvolumes toe met 1,6 procent in vergelijking met december 2018 om uiteindelijk uit te komen op 63.112 ton. Deze stijging is voornamelijk het resultaat van de vracht aan boord van passagiersvliegtuigen (+3,5 procent) en van de express-diensten (+7,3 procent).

Het volvrachtsegment, dat vooral is getroffen door de schommelingen op de Europese markt, slaagt er niettemin in op een stabiel niveau te komen. Dit dankzij de grote piek aan het einde van het jaar, de vele extra vluchten op Brussels Airport en de start van Sichuan Airlines Cargo.

De getruckte vracht, eveneens getroffen door de marktschommelingen, kende een daling van 4,2 procent.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden