Clicky

 
Transport Online - Mammoet Rallysport in constante balans richting top tien

Mammoet Rallysport in constante balans richting top tien

Mammoet Rallysport in constante balans richting top tien
08-01-2020 17:41 | Uitslagen | auteur Redactie

AL-ULA - De weg van de geleidelijkheid lijkt het team van Mammoet Rallysport geen windeieren te leggen. Martin van den Brink stuurde vandaag de Renault Sherpa als twaalfde over de streep. De rallyrijder uit Harskamp deed ‘geen gekke dingen’ en zag na afloop van de vierde etappe in de Dakar Rally zijn equipe als veertiende terug in het algemeen klassement.

"We proberen constant te presteren en willen geen risico’s nemen. Dat ging vandaag weer volgens plan. Het was een prachtige proef die opnieuw heel zwaar was. Ik ben dik tevreden met het resultaat. We komen in de buurt van de top tien en dat ritme hopen we de komende dagen vol te houden."

In de 453 kilometer lange special van Neom naar Al-Ula speelden de stenen, keien en het zware zand weer een hoofdrol. De brigade van Mammoet Rallysport kreeg vandaag ‘slechts’ twee keer af te rekenen met een lekke band. "Het blijft een vervelend iets als je lek rijdt. Vandaag hebben we zoveel rijders gezien die problemen hadden. We hebben er allemaal last van, op een enkeling na. Hoe dat kan moet je mij niet vragen. We moeten het ermee doen en ons vooral blijven richten op onze sterke punten."

‘We genieten enorm van de rally’

De teameigenaar van Mammoet Rallysport kon tevreden constateren dat de loodzware etappe van woensdag weer terreinwinst had opgeleverd. "We rijden de hele Dakar Rally al erg soepel en geen moment op de grens van ons kunnen. We willen dit gevoel vasthouden en zien wel wat er dan van komt. We genieten enorm van de rally. Het parcours is uitdagend en de omgeving fascinerend. Ik vond het in Argentinië en Chili fantastisch, maar dit is zeker net zo mooi. De mensen zijn bovendien erg aardig en enthousiast. Voor de mensen in Saoedi-Arabië is het ook vreemd. Het is de eerste kennismaking met de Dakar Rally. Ik denk zeker dat de rally toekomst heeft in dit gebied."

Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink deden vandaag 42 minuten en 33 seconden langer over de proef dan winnaar Anton Shibalov. Het team van Mammoet Rallysport maakte tijd goed op onder andere Vasilevski, Sugawara en Soltys. De teams van Richard de Groot, Patrice Garrouste en Albert Llovera werden op de ranglijst gepasseerd. De huidige veertiende positie biedt alle perspectieven om voorzichtig naar de top tien te kijken. Nummer negen in het algemeen klassement, de Tsjech Martin Soltys (Tatra) heeft slechts een voorsprong van 45 minuten op de mannen van Mammoet Rallysport.

‘Samenwerking loopt gesmeerd’

"Morgen staan de eerste serieuze duinen op het programma. We gaan zien of we daar ons voordeel kunnen halen. We hebben er in ieder geval veel zin in. De samenwerking met Wouter en Mitchel loopt gesmeerd. We hebben vandaag ook geen moeite gehad met navigeren of problemen gehad bij het vinden van de way-points. We zijn gewoon heel tevreden met ons optreden tot nu toe", aldus Martin, die ruim voor zonsondergang de 100 kilometer richting bivak kon afleggen. Dat lukte niet iedereen. Op het moment dat de avond viel in Saoedi-Arabië (rond 18.00 uur plaatselijke tijd) waren slechts 17 equipes (van de 36 gestarte trucks) klaar met de proef van vandaag.

De vijfde etappe gaat donderdag van Al-Ula naar Ha ‘il. De klassementsproef telt 353 kilometers. De eerste auto’s en trucks gaan om 9.05 uur van start. In Nederland is het dan net iets over zeven uur in de ochtend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats