Transport Online - Verdachte moord Martin Kok opgepakt in Turijn

Verdachte moord Martin Kok opgepakt in Turijn

Verdachte moord Martin Kok opgepakt in Turijn
08-01-2020 12:18 | Buitenland | auteur ANP

TURIJN - In de buurt van de Italiaanse stad Turijn is een man opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op misdaadblogger Martin Kok. Volgens de Italiaanse politie gaat het om de Let Aleksejs Rustanovs, alias Christopher Hughes. Hij hield zich schuil in een hotel in San Mauro Torinese. De Nederlandse politie waarschuwde afgelopen oktober voor de internationaal gesignaleerd staande Schot Hughes, die zich mogelijk ook in Nederland schuil zou hebben gehouden.

Hughes wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Kok uit 2016. Hij zou zijn ingezet om Kok in de val te lokken in Laren. De oud-crimineel werd daar doodgeschoten bij een seksclub. De moord op Martin Kok is onderdeel van het liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi de hoofdverdachte is. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat Hughes niet op verzoek van Nederland is aangehouden.

Rustanovs, ofwel Hughes, wordt volgens de Italiaanse politie beschouwd als de leider van een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugs- en wapenhandel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen