Clicky

 KLM vliegt niet meer boven Iran en Irak

KLM vliegt niet meer boven Iran en Irak
08-01-2020 09:52 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - KLM vliegt niet meer in het luchtruim boven Iran en Irak. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij woensdag laten weten.

De beslissing betekent dat verschillende vliegtuigen naar Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten alternatieve routes vliegen. Dat zorgt gemiddeld voor twaalf minuten extra reistijd, aldus een zegsvrouw.

KLM besloot woensdagochtend tot een risico-analyse na de gebeurtenissen in het gebied. "We hebben de veiligheid van passagiers en medewerkers hoog in het vaandel, daarom maken we zo’n risico-analyse", zei een woordvoerder daarover. "Als er iets in de wereld gebeurt, doen we dat altijd."

Andere luchtvaartmaatschappijen nemen vergelijkbare maatregelen. "We vliegen tot nader order niet over Iran en Irak", zegt een woordvoerder van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa tegen persbureau AFP. Die heeft een vlucht van Frankfurt naar Teheran geannuleerd die woensdag had moeten plaatsvinden.

Malaysia Airlines en Singapore Airlines zeggen dat alternatieve routes worden gevlogen, waarbij het Iraanse luchtruim wordt gemeden. Emirates Airline en Flydubai zeggen om "operationele redenen" vluchten naar de Iraakse hoofdstad Bagdad te annuleren.

Iran vuurde in de nacht van dinsdag op woensdag raketten af op Amerikaanse doelen in Irak. Diezelfde nacht stortte een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines neer, enkele minuten na vertrek vanaf de luchthaven van de Iraanse hoofdstad Teheran. Het ongeluk lijkt geen verband te houden met de spanning tussen Iran en de Verenigde Staten. Volgens de Oekraïense autoriteiten waren er problemen met de motoren van het toestel.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions