Transport Online - Charlie Hebdo staat vijf jaar na dato stil bij aanslag

Charlie Hebdo staat vijf jaar na dato stil bij aanslag

Charlie Hebdo staat vijf jaar na dato stil bij aanslag
07-01-2020 16:59 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS - Personeelsleden van het Franse satirische blad Charlie Hebdo hebben dinsdag stilgestaan bij de aanslag op hun redactie in Parijs, exact vijf jaar geleden. In 2015 schoten de geradicaliseerde broers Chérif en Saïd Kouachi daar twaalf mensen dood. De aanval was een reactie op cartoons die het blad maakte waarin de islamitische profeet Mohammed werd afgebeeld.

Redactieleden die de aanslag vijf jaar geleden overleefden, waren dinsdag bij de ceremonie aanwezig. Deze werd gehouden bij de voormalige redactie van Charlie Hebdo. Ook oud-president van Frankrijk François Hollande en de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, waren bij de herdenking aanwezig. Dat gold ook voor huidige minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner. Tijdens de plechtigheid werden onder meer kransen gelegd.

De daders werden in 2015 enkele dagen na de aanslag doodgeschoten in het noorden van Frankrijk. Later dit jaar begint het proces tegen veertien medeverdachten. Zij zouden onder andere hebben gezorgd voor de wapens en financiële hulp hebben geboden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions