Clicky

 
Transport Online - Eerste paal nieuwe CDC van Fource geslagen

Eerste paal nieuwe CDC van Fource geslagen

Eerste paal nieuwe CDC van Fource geslagen
07-01-2020 16:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BERKEL EN RODENRIJS - Op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs is vandaag de eerste paal geslagen voor het nieuwe Fource centraal distributiecentrum (CDC) door Sinon Galvin, CEO van Fource. Meer dan honderd genodigden waren op de bouwkavel getuige van dit heugelijke moment voor de automotive aftersales leverancier.

Onder de genodigden waren medewerkers en het management van Fource, bouwer en architect Heembouw, intralogistieke specialist TGW, investeerder Union Investment en de wethouder van Langsingerland. Sinon Galvin, CEO Fource, licht toe: “We zijn ontzettend trots dat we vandaag de eerste paal slaan. Met de bouw van dit moderne, 50.000 m2 grote magazijn voor Nederland tonen we een duidelijke betrokkenheid bij onze markt, onze medewerkers, onze klanten en de toekomst van ons bedrijf. We blijven bouwen aan Fource. Maar vergis je niet. Dit is niet alleen een Nederlands succes, met de omvang en de schaal van deze faciliteit zal het een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van het Europese netwerk en de logistieke voetafdruk van LKQ, onze moedermaatschappij.”

Tijdens de ceremonie konden aanwezigen door middel van een 3D visualisatie met een VR-bril alvast een kijkje nemen in het nieuwe distributiecentrum, dat wordt voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van mechanisatie, in combinatie met traditionele warehousing. Het CDC wordt aangestuurd met een nieuw warehouse managementsysteem. “Onze producten nog sneller bij onze klanten, dat is uiteindelijk het doel. Met deze combinatie van technieken kunnen we daar echt het verschil in maken”, geeft Sales directeur Johan van der Hoeven aan. “Ik vind het geweldig dat wij als organisatie deze stap maken. We willen voorop blijven lopen en met dit CDC kunnen we dat zeker realiseren.”

Het ontwerp

In het ontwerp van Heembouw Architecten van het nieuwe distributiecentrum valt vooral de brug op, die dienstdoet als entree naar de eerste verdieping. Vanaf de parkeerplaats bereikt men het gebouw via deze voetgangersbrug – zo zorgen we ervoor dat iedereen het pand veilig kan bereiken zonder het logistieke proces te doorkruisen. Naast de logistieke hal zijn er ook ondersteunende faciliteiten in het gebouw te vinden, zoals kleedruimtes, kantine, trainingsruimten en kantoren.

Op 18 oktober 2019 kondigde Fource de bouw van een centraal distributiecentrum aan voor haar complete Nederlandse bedrijfsvoering. Het nieuwe pand, ter grootte van 50.000 m2, verrijst aan de Marconisingel op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs. Begin december is de grond officieel overgedragen aan investeerder Union Investment, waarna bouwer Heembouw is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden en vanaf vandaag begint met de realisatie van het gebouw.

Planning

Naar verwachting is het pand in de zomer van 2020 wind- en waterdicht. Op dat moment start de logistieke integrator TGW met de inrichting. Het pand wordt naar verwachting eind december 2020 opgeleverd en Fource verwacht het pand eind 2021 in gebruik te nemen. Vanaf dat moment worden de activiteiten in de distributiecentra in Amsterdam, Hoevelaken, Schiedam en Venlo gefaseerd overgebracht naar het CDC.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats