Transport Online - Andrey Karginov wint derde etappe, Mammoet Rallysport zet opmars voorzichtig voort

Andrey Karginov wint derde etappe, Mammoet Rallysport zet opmars voorzichtig voort

Andrey Karginov wint derde etappe, Mammoet Rallysport zet opmars voorzichtig voort
07-01-2020 16:09 | Uitslagen | auteur Redactie

NEOM - Het team van Mammoet Rallysport heeft de opmars in het klassement vandaag een voorzichtig vervolg gegeven. Martin van den Brink eindigde in de derde etappe van de Dakar Rally als tiende en is in het klassement in de top vijftien beland.

De tiende dagklassering kwam overigens opnieuw niet zonder slag of stoot tot stand. "We hebben opnieuw twee keer een band moeten wisselen. Ik snap niet goed waar het fout gaat, maar toch reden we twee keer lek. Veel andere rijders hebben er ook mee te maken, maar sommigen hebben niet of nauwelijks last. Wij hebben nu in drie etappes al zeven keer een band moeten verwisselen. Ik weet zeker dat we voorzichtig doen en er heel erg op gericht zijn om de banden niet kapot te rijden. Toch gebeurt het weer", aldus Martin net na de special van totaal 427 kilometer.

Aan de grens met Jordanië werd de derde etappe verreden in een lus rondom Neom. "Het was een hele mooie proef. Het was door het vele zand erg zwaar. De stenen en keien waren er vandaag ook weer voldoende. De eerste keer reed ik lek na ongeveer 150 kilometer. De tweede lekke band was op 7 kilometer voor de streep. Mitchel en Wouter hebben geloof ik binnen tien minuten de band gewisseld. Dat is echt enorm knap."

‘Andere teams hebben ook hun probleempjes’

De Harskamper kijkt ondanks die lichte tegenslag met tevredenheid terug op de zware derde etappe in Saoedi-Arabië. "Twee lekke banden is niet leuk, maar we hebben bijvoorbeeld ook gezien dat Sotnikov met de Kamaz stil stond met een kapotte as. Dan ben je nog iets verder van huis. Andere teams hebben ook echt wel hun probleempjes. Wij hebben verder geen technische problemen ondervonden. Dat geeft vertrouwen en we blijven ons dan ook richten op een verbetering van de positie in het klassement."

Andrey Karginov won de derde etappe en bezorgde Kamaz de eerste dagzege. Viazovich (Maz) werd tweede op 4.54 en Shibalov eindigde vandaag als derde op 11.13. Janus van Kasteren gaf 32.43 toe en werd beste Nederlander. Martin, Wouter en Mitchel kwamen in de Renault Sherpa op 40.18 als tiende aan de finish.

Na de finish volgde een korte verbinding naar het bivak. Volgens Martin is de Renault truck technisch in goede conditie en zodoende kunnen de service mannen vanavond de puntjes op de i zetten voor de proef van woensdag.

De vierde etappe gaat van Neom naar Al Ula over 453 kilometer. De verbindingsroute telt morgen ook nog eens 219 kilometer. De rit heeft veel zand en vlaktes voor de deelnemers in petto. "We gaan met vertrouwen van start. Het loopt prima. We hopen alleen een etappe te rijden zonder banden te moeten wisselen. Op die manier zie ik zeker kansen om de komende dagen nog verder te klimmen in het algemeen klassement."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions