Clicky

 
Transport Online - Japan richt pijlen ook op vrouw van ontsnapte automagnaat Ghosn

Japan richt pijlen ook op vrouw van ontsnapte automagnaat Ghosn

Japan richt pijlen ook op vrouw van ontsnapte automagnaat Ghosn
07-01-2020 12:10 | Buitenland | auteur ANP/RTR

TOKIO - Japan heeft ook een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de vrouw van automagnaat Carlos Ghosn. Carole Ghosn, die momenteel met haar man in Libanon vertoeft, wordt verdacht van meineed. Ze zou in april in de rechtbank valse getuigenissen hebben afgelegd.

Carlos Ghosn, die onder meer de leiding had over Nissan en Renault, wist eind december uit Japan te ontsnappen. Hij wordt verdacht van financiële wanpraktijken en was in afwachting van zijn proces in Japan onder huisarrest geplaatst. Tegen hem was eerder al een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Ghosn dook vorige week opeens op in Beiroet. Hij zegt Japan te hebben verlaten omdat hij daar geen kans had om zich fatsoenlijk te verdedigen tegen de aanklachten. Er is nog altijd veel onduidelijk over hoe Ghosn, die 24 uur per dag werd bewaakt, Japan is ontvlucht. Wel zeker is dat hij van Japan naar Turkije vloog en daarvandaan met een privévliegtuig naar Beiroet ging.

Verhaal

De kwestie heeft onder meer de tekortkomingen van het Japanse borgtochtsysteem en de grenscontroles blootgelegd. Op verschillende Japanse ministeries worden maatregelen genomen om hiaten te repareren. Nissan beloofde op zijn beurt voet bij stuk te houden met zijn wettelijke stappen tegen zijn voormalig topman en voorzitter.

Ghosn zal woensdag zijn kant van het verhaal uit de doeken doen. Hij beloofde namen te zullen noemen van mensen die verantwoordelijk zijn voor zijn val. Daaronder zijn hooggeplaatste mensen binnen de Japanse overheid. Volgens de automagnaat is sprake van een complot tegen hem.

Contact

Zijn verklaring zal een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de saga rond de automagnaat die circa een jaar geleden in Japan voor het eerst werd gearresteerd. Hij zat maanden vast en kwam op borgtocht vrij. Hij werd daarop weer gearresteerd, kwam opnieuw vrij maar moest zijn proces afwachten onder huisarrest.

Ghosn mocht geen contact hebben met zijn vrouw, omdat de autoriteiten geloofden dat zij hem had geholpen bij het verdoezelen van zijn misdaden. Dat zou voor Ghosn de druppel zijn geweest in zijn beslissing om te vluchten. Ghosn ontkende eerder dat zijn vrouw of zijn familie een rol speelden bij zijn ontsnapping.

Foto's

 • Van Dodewaard
  Van Dodewaard
 • J.Roeland
  VAN DEN BOSCH
 • J.Roeland
  OTTEN
 • J.Roeland
  PLOSPAN

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats