Clicky


XPO Logistics verlengt partnerschap met Macron

XPO Logistics verlengt partnerschap met Macron
07-01-2020 11:11 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BOLOGNA - XPO Logistics, een toonaangevende wereldwijde leverancier van transport- en logistieke oplossingen, heeft zijn partnerschap met Macron, een toonaangevend Italiaans bedrijf in sportkleding, uitgebreid. Vanaf januari zal XPO alle logistieke activiteiten van Macron beheren, inclusief e-fulfillment, in het nieuwe wereldwijde distributiecentrum van Macron in de buurt van het hoofdkantoor in Bologna (Italië).

XPO beheert al meer dan tien jaar de textiellogistiek van Macron. In het kader van de contractuitbreiding voor 2020 zal Macron alle logistieke activiteiten in één warehouse centraliseren om een consistent hoog niveau van dienstverlening en efficiëntie te handhaven. Macron heeft XPO belast met het beheer van zijn sportaccessoires, naast de kleding die onder eerdere contracten vielen.

Macron en XPO hebben nieuwe technologieën geïmplementeerd als onderdeel van hun toezegging om de supply chain-processen voortdurend te verbeteren. Innovaties zijn onder andere een nieuw verpakkingssysteem, dat de verwerkte pakketten per uur kan verdrievoudigen ten opzichte van eerdere systemen, vorkheftrucks met lithiumbatterijen en QR-codes voor transportdocumentatie om papierafval te verminderen en de leveringen te optimaliseren.

Gianluca Pavanello, CEO van Macron, zei: "XPO heeft de afgelopen tien jaar bijgedragen aan onze groei, voor een groot deel door hun probleemoplossende mentaliteit en multinationale schaal. Het XPO-team werkt met ons samen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de efficiëntie van onze toeleveringsketen verbeteren."

Ube Gaspari, managing director, supply chain - Italië, XPO Logistics, zei: "We zijn erg trots op ons partnerschap met Macron en we kijken uit naar onze grotere rol in hun retail- en e-commercediensten. We zullen onze wereldwijde expertise blijven gebruiken om de uitbreiding van Macron over alle kanalen heen te ondersteunen."