Clicky

 
Transport Online - Twee Volvo FH 4x2-trekkers voor NEP The Netherlands

Twee Volvo FH 4x2-trekkers voor NEP The Netherlands

Twee Volvo FH 4x2-trekkers voor NEP The Netherlands
07-01-2020 10:50 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HILVERSUM - NEP The Netherlands (NEP) heeft twee Volvo FH 460 4x2-trekkers aan haar wagenpark toegevoegd. De trucks worden ingezet voor het transport van apparatuur voor televisieregistraties. De levering kwam tot stand in samenwerking met dealer Volvo Group Truck Center in Almere.

NEP is een mediatechnologie-bedrijf dat haar opdrachtgevers voorziet van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken content te registreren, te verwerken en te distribueren. “Wij verzorgen onder meer televisieregistraties van verschillende studioprogramma’s en evenementen”, vertelt senior buyer van NEP Willem Jan Boelhouwer. “Dan kun je denken aan de registraties van de Champions League en Europa League-wedstrijden van Ajax en PSV, de marathon van Amsterdam en Lowlands.”

NEP zet twee Volvo FH 460 4x2-trekkers in om de benodigde materialen en apparatuur voor de registratie van evenementen op de plaats van bestemming te krijgen. “We hebben onder meer twee trailers in onze vloot en daarvoor hadden we trekkers nodig”, vertelt Boelhouwer. “Eén trailer doet dienst als regiewagen: een oplegger vol hightech apparatuur om uitzendingen op locatie mogelijk te maken. Met een andere trailer vervoeren we materiaal, zoals camera’s en lenzen.”

I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak

Aan de keus voor Volvo-trucks ging een uitgebreide oriëntatie vooraf, vertelt Boelhouwer. “Uiteindelijk viel de keus op Volvo vanwege de techniek, de uitgebreide veiligheidsopties en het servicenetwerk. Deze trucks hebben allebei een I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak. De apparatuur in de trailers vertegenwoordigt een grote waarde en daarvan wil je dat die veilig en netjes over de weg wordt vervoerd. De dubbele koppeling van de I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak draagt bij aan een nog stabieler rijcomfort. Verder heeft Volvo een uitgebreid pakket veiligheidsaccessoires. Deze trucks hebben onder meer Lane Keeping Assist, Forward Collision Warning en een dodehoekcamera.”

Volvo Action Service

Andere reden om voor Volvo Trucks te kiezen is het uitgebreide netwerk van servicepunten verspreid over Europa. Boelhouwer: “We komen met deze trucks ook veel in het buitenland. Wij kunnen het ons niet veroorloven om ergens te laat te komen dus als er wat is moeten we direct geholpen worden. Om die reden zijn de trucks ook voorzien van Volvo Action Service waarmee we in het geval van een calamiteit onderweg met één druk op de knop hulp kunnen inschakelen.”

Chauffeurs enthousiast over het rijcomfort

Het zijn de eerste Volvo-trucks voor NEP in Nederland. “We rijden er nu een paar maanden mee en de chauffeurs zijn er zeer enthousiast over”, vertelt Boelhouwer. “Zij geven aan dat de trucks soepel en prettig rijden.” Boelhouwer kijkt met een positief gevoel terug op de ondersteuning van Volvo Group Truck Center. “Prettig, coöperatief en deskundig: precies wat je van een dealer verwacht als je nog niet bekend bent met het merk en de trucks.”

Foto's

 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE
 • Bontrans
  Bontrans
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions