Clicky

 
Transport Online - 737 MAX-compensatie voor American Airlines

737 MAX-compensatie voor American Airlines

737 MAX-compensatie voor American Airlines
07-01-2020 09:50 | Buitenland | auteur ANP/RTR

ATLANTA - De Amerikaanse luchtvaartonderneming American Airlines (AA) heeft een schikking bereikt met vliegtuigmaker Boeing voor de problemen met de 737 MAX, die om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond worden gehouden. Het gaat dan om compensatie voor geleden schade in 2019. De toestellen staan sinds maart aan de grond na twee crashes in korte tijd.

Volgens AA, de grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten, wordt de compensatie verspreid over meerdere jaren uitgekeerd. De hoogte van de regeling werd niet gemeld. Wel zei AA dat ruim 30 miljoen dollar zal worden gebruikt voor een winstdelingsregeling voor personeel van de maatschappij.

AA verwacht geen materiële impact van de overeenkomst in de financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2019. De onderneming blijft ook met Boeing in gesprek over een schadevergoeding voor na 2019 omdat de problemen nog voortduren.

Vakbond APFA, die de belangen van 28.000 medewerkers van AA vertegenwoordigt, zegt het nieuws over compensatie te verwelkomen en de details te evalueren. Eerder bereikte Boeing ook met andere maatschappijen al een akkoord.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats