Clicky

 
Transport Online - Boeing deelt nieuw werk uit aan MAX-personeel

Boeing deelt nieuw werk uit aan MAX-personeel

Boeing deelt nieuw werk uit aan MAX-personeel
07-01-2020 08:44 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

CHICAGO - Vliegtuigmaker Boeing is begonnen met het uitdelen van nieuw werk aan personeel dat eigenlijk aan de gewraakte 737 MAX moet werken. De productie van dat toestel, dat om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond wordt gehouden, wordt later deze maand tijdelijk gestaakt.

Het gaat om 3000 medewerkers die nu elders in het bedrijf aan de slag gaan. Boeing meldde de overplaatsing van personeel in een intern nieuwsbulletin. Gelet op de krapte op de arbeidsmarkt is het Boeing er alles aan gelegen om de werknemers te behouden.

Het is nog altijd niet bekend wanneer de 737 MAX-toestellen weer de lucht in mogen. Het toestel mag sinds maart vorig jaar niet meer vliegen na twee crashes. Eerst verongelukte een toestel van Lion Air in Indonesië, waarbij 189 mensen om het leven kwamen. Een aantal maanden later stortte een 737 MAX van Ethiopian Airlines neer. Alle 157 inzittenden kwamen om.

Door een softwarefout werd de neus van het toestel naar beneden geduwd. Boeing is bezig met een update. De aanpassingen aan het toestel moeten door alle betrokken luchtvaartautoriteiten worden goedgekeurd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden