Transport Online - 'IKEA betaalt ouders van verpletterde peuter 46 miljoen dollar'

'IKEA betaalt ouders van verpletterde peuter 46 miljoen dollar'

'IKEA betaalt ouders van verpletterde peuter 46 miljoen dollar'
06-01-2020 23:57 | Buitenland | auteur ANP

STOCKHOLM - Woonwarenhuis IKEA betaalt 46 miljoen dollar aan de ouders van een peuter die in 2017 in Californië om het leven kwam doordat er een IKEA-kast op hem viel. Dat meldt de Amerikaanse krant USA Today. Volgens de advocaten van de ouders gaat het om de grootste schikking ooit in de Verenigde Staten vanwege een sterfgeval van een kind.

Er liep destijds al een terugroepactie voor de betreffende Malm-ladekast. Het meubelstuk viel makkelijk om als het niet was verankerd aan de muur. Klanten konden de kast daarom terugbrengen of alsnog verankeringsspullen krijgen, maar de ouders van het tweejarige jongetje hadden die waarschuwing gemist.

IKEA trekt in een verklaring het boetekleed aan. Het concern benadrukt dat geen enkele regeling de tragische situatie kan terugdraaien. "We blijven ons inzetten om dit zeer belangrijke probleem op het gebied van huisveiligheid aan te pakken. Nogmaals, we betuigen onze diepste deelneming."

De afgelopen jaren zijn meerdere sterfgevallen van peuters in verband gebracht met IKEA-meubels. De Zweedse meubelgigant taste in 2016 al eens flink in de buidel in een vergelijkbare zaak. Toen werd er 50 miljoen dollar verdeeld over drie families.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,637
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions