Transport Online - Defect aan twee wielen lijkt oorzaak ontsporing trein

Defect aan twee wielen lijkt oorzaak ontsporing trein

Defect aan twee wielen lijkt oorzaak ontsporing trein
04-01-2020 19:20 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Een defect aan twee wielen is waarschijnlijk de oorzaak van de ontsporing van de trein donderdag nabij Den Haag Centraal. Dat maakte de NS zaterdag bekend op basis van een eerste onderzoek.

Passagiers raakten niet gewond nadat de trein uit de rails liep. Een conducteur raakte wel licht gewond. "Hij is samen met twee andere aanwezige conducteurs en de machinist ter plaatse opgevangen. Zij waren geschrokken, maar maken het gelukkig ook goed", aldus de NS. Zo'n 170 mensen moesten worden overgebracht naar een andere trein. De trein reed ongeveer 30 km per uur toen hij ontspoorde.

Wat er precies is gebeurd met de wielen van de trein wordt nog onderzocht. "Zo'n ernstige beschadiging van de wielen is zeldzaam en het is essentieel te achterhalen hoe dit heeft kunnen gebeuren", aldus het spoorwegbedrijf.

Het ging om een dubbeldekstrein die NS gebruikt voor intercitydiensten. Uit voorzorg worden alle 49 van deze zogeheten DDZ-treinstellen extra gecontroleerd.

Door de ontsporing raakte het spoor over tientallen meters beschadigd. Ook drie wissels hebben schade. Hierdoor rijden er tot maandagochtend 5.30 uur geen treinen tussen Den Haag en Utrecht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen