Transport Online - Mitchel van den Brink verricht openingshandeling Dakar Rally 2020

Mitchel van den Brink verricht openingshandeling Dakar Rally 2020

Mitchel van den Brink verricht openingshandeling Dakar Rally 2020
04-01-2020 14:32 | Algemeen | auteur Redactie

JEDDAH - Mitchel van den Brink van het team Mammoet Rallysport heeft de officiële openingshandeling verricht van de Dakar Rally 2020. Namens de rijders mocht de jongste deelnemer het officiële ‘deelnemers reglement’ voordragen.

Tijdens die briefing verzorgde de ervaren autocoureur Carlos Sainz dezelfde handeling voor de Spaanstalige deelnemers. "Erg leuk om mee te maken en een eer om de openingshandeling te mogen verrichten." 

Eerder op de dag werden alle formaliteiten vervuld en doorstond het team de keuring met glans. Vandaag volgt de showstart op het podium in Jeddah. Morgen gaat het ‘feestje’ in Saoedi-Arabië beginnen.

"Laat de rally maar komen." 

Mitchel van den Brink staat te popelen om uit de startblokken te schieten. "We kijken er erg naar uit. Ik ben heel benieuwd hoe het is in het Midden-Oosten. We zijn goed voorbereid en nu moet het maar gebeuren", zegt de 17-jarige monteur van de equipe van Martin van den Brink.

Mitchel begint aan zijn vijfde echte rally. "Het gaat snel. Vorig jaar debuteerde ik in de Dakar Rally. Nu zijn we een jaar verder en heb ik vier rally’s gereden. De laatste drie hebben we goed gepresteerd en dat geeft vertrouwen voor de komende Dakar Rally."

In januari 2019 was Mitchel de jongste debutant en deelnemer ooit in de Dakar Rally. "Het was een prachtig avontuur in Zuid-Amerika. Jammer dat we moesten uitvallen met technische problemen. Ik heb veel gezien en veel geleerd. Ik was toen de jongste deelnemer ooit en dat leverde veel publiciteit op. Nu is het allemaal iets rustiger. Het lijkt alweer normaal. Maar zo normaal is het ook weer niet om als 17-jarige al voor de tweede keer aan de Dakar Rally deel te nemen. Dat besef ik heel goed."

De ervaring van 2019 neemt Mitchel mee als bagage naar Saoedi-Arabië. "Ik ben vooral benieuwd naar het landschap en de verschillende proeven. Ons doel is de finish te halen. Daar moeten we alles aan doen."

‘We houden een uurtje extra over’

Wat betreft de taken van de monteur in de Renault Sherpa is er niet veel anders dan anders. "Er is één groot verschil. Dat heeft te maken met het inkleuren van het roadbook. Vorig jaar hielp ik Wouter altijd met het inkleuren van het routeboek voor de komende proef. Nu krijgen we voor meerdere proeven pas in de ochtend het boekje met aanwijzingen. We houden zodoende tijd over voor een uurtje extra rust."

De tiener uit Harskamp komt fysiek goed voorbereid aan de start in Jeddah. "De laatste maanden en weken heb ik veel getraind. Naast het werk in de sportschool met Klaas Staal hebben mijn vader en ik veel gezwommen in De Peppel in Ede. Daarnaast heb ik regelmatig op de crossmotor gezeten. Ik denk dat ik fysiek 100% ben. Naast de trainingen ben ik vooral druk geweest met school. De komende weken mis ik veel dagen en dat heb ik de afgelopen weken proberen te verwerken. Natuurlijk blijft mijn opleiding aan de IVA in Driebergen belangrijk. Het is mooi dat het met de sport gecombineerd kan worden."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions