Transport Online - Ghosn gebruikte vliegtuig voor vlucht uit Japan 'illegaal'

Ghosn gebruikte vliegtuig voor vlucht uit Japan 'illegaal'

Ghosn gebruikte vliegtuig voor vlucht uit Japan 'illegaal'
03-01-2020 12:26 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

ANKARA - Het privévliegtuig waarmee de gevallen automagnaat Carlos Ghosn Japan ontvluchtte, is volgens het charterbedrijf MNG illegaal gebruikt. De Turkse vliegtuigverhuurder maakte bekend dat het twee vliegtuigen heeft geleverd die gebruikt zijn voor de ontsnapping van Ghosn. Zijn naam stond volgens MNG nergens vermeld als passagier.

MNG heeft aangifte gedaan. Een medewerker van het bedrijf heeft toegegeven de vluchtgegevens te hebben vervalst. De Turkse autoriteiten onderzoeken de medewerker, die volgens MNG geen hulp van collega's kreeg.

In december verhuurde MNG twee vliegtuigen aan op het oog verschillende klanten, laat het bedrijf weten. Een daarvan zou van Dubai naar Osaka vliegen en vervolgens naar Istanbul. Het andere vliegtuig vloog van Istanbul naar Beiroet. Later bleek dat Ghosn van de twee vluchten gebruik heeft gemaakt. Volgens anonieme Turkse officials werd Ghosn in een doos van het ene naar het andere vliegtuig vervoerd.

Behalve de medewerker van MNG heeft Turkije nog zes mensen opgepakt rond de vlucht van Ghosn. Vier van hen waren piloten van de privéjets. Ook vliegveldmedewerkers werden aangehouden.

Ghosn, voormalig topman van Renault en Nissan, zat in Japan vast op verdenking van fraude. Hij mocht zijn rechtszaak in huisarrest afwachten onder strenge voorwaarden, maar dook eind vorig jaar plotseling op in Beiroet.

De Japanse televisiezender NHK meldt dat er beelden zijn waarop Ghosn de woning waar hij zijn huisarrest uitzat kort voor zijn verdwijning verlaat. Die woning werd 24 uur per dag in de gaten gehouden.

Ghosn heeft aangegeven Japan te hebben verlaten omdat hij daar geen kans had om zich fatsoenlijk te verdedigen tegen de aantijgingen. Hij ontkent schuldig te zijn en meent dat er een complot tegen hem gaande is. Ghosn heeft aangekondigd volgende week een boekje open te doen.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions