Clicky


Penningmeester voetbalclub Osdorp stort geld op eigen rekening

Penningmeester voetbalclub Osdorp stort geld op eigen rekening
03-01-2020 10:50 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De voormalige penningmeester van de Amsterdamse voetbalclub DCG in Osdorp heeft een bedrag van zo'n 120.000 euro van de vereniging op zijn eigen rekening gestort. Op de website van de club schrijft het bestuur dat de man heeft bekend dat hij geld heeft overgemaakt naar zijn eigen rekening. Rond de 40.000 euro is inmiddels terugbetaald, zo bevestigt bestuursvoorzitter Peter Gerekink een bericht hierover in De Telegraaf.

DCG heeft vooralsnog geen aangifte gedaan. "Het enige belang van DCG is het geld terug te krijgen en daarnaar wordt gehandeld", meldt het bestuur. "In overleg met onze advocaat worden nu de vervolgstappen bepaald. Met twee openstaande crediteuren zijn betalingsafspraken gemaakt waardoor het voortbestaan van de vereniging niet in gevaar komt."

De zaak kwam vorig najaar aan het licht. "We kregen steeds meer aanmaningen van te laat betaalde facturen", zegt Gerekink. "Het was zijn laatste jaar als penningmeester, hij deed dit sinds 2012. We waren al een opvolger aan het inwerken en hebben die toen toegang gegeven tot onze bankrekeningen, omdat we al een onderbuikgevoel kregen dat er iets niet klopte."

Het bedrag is volgens de voorzitter in delen in een periode van 2,5 jaar afgeschreven. "Het was een creatieve boekhouder." De club heeft de penningmeester, die eerder stadsdeelwethouder was voor de PvdA in Geuzenveld-Slotermeer, onmiddellijk op non-actief gesteld. Gerekink wil niets kwijt over de verklaring die de man heeft gegeven, "Het vertrouwen is helemaal weg", zei hij. "Ik ken hem al twintig jaar. We vertrouwden elkaar blindelings."

De voormalige penningmeester bevestigt tegen het ANP dat het om hem gaat. Hij wil verder niet reageren op de zaak.