Clicky

 
Transport Online - Minister wacht politiecijfers af voor oordeel over jaarwisseling

Minister wacht politiecijfers af voor oordeel over jaarwisseling

Minister wacht politiecijfers af voor oordeel over jaarwisseling
02-01-2020 15:20 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Justitieminister Ferd Grapperhaus trekt nog geen conclusies over de opnieuw onrustig verlopen jaarwisseling. Hij wacht af tot de politie de schade heeft opgenomen en verslag uitbrengt. De minister waarschuwde aan de vooravond van oud en nieuw dat hij het zelf afsteken van vuurwerk mogelijk verder aan banden legt als het blijft misgaan.

Op meerdere plaatsen zijn politieagenten, hulpverleners en journalisten in de nieuwjaarsnacht belaagd en bestookt met vuurwerk. De politie is weer vaker aangevallen, constateert korpschef Erik Akerboom. De fatale liftbrand in Arnhem lijkt te zijn ontstaan door vuurwerk en tientallen mensen liepen brandwonden of letsel aan bijvoorbeeld de ogen op. Er gingen veel auto's in vlammen op, en ook enkele panden.

Politie en justitie komen 10 januari met definitieve cijfers. Tot dusver willen kabinet en Kamer nog niet aan een landelijk verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk, zoals veel burgemeesters en artsen, de politie, de brandweer en de Onderzoeksraad voor Veiligheid bepleiten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions