Clicky

 
Transport Online - Brand appartementencomplex Den Haag vermoedelijk opzet

Brand appartementencomplex Den Haag vermoedelijk opzet

Brand appartementencomplex Den Haag vermoedelijk opzet
02-01-2020 11:30 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De politie vermoedt brandstichting bij de brand in een appartementencomplex in de Haagse wijk Wateringse Veld, waarbij woensdagavond tientallen bewoners met hoogwerkers en ladders uit hun huis moesten worden gehaald.

Gezocht wordt naar getuigen die iets hebben gezien van een brand op een parkeerplaats onder de appartementen. Daar brandden zeven auto's helemaal uit.

Twaalf slachtoffers zijn met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, onder wie drie zwaargewonden. Het is nog niet duidelijk hoeveel van de getroffenen nog in het ziekenhuis liggen. Twee politieagenten moesten zich wegens het inhaleren van rook onder behandeling stellen. Ook werd er een kat gered en aan de dierenambulance overgedragen.

Bij de brand kwam volgens de politie veel rook vrij. Doordat de brandende auto’s op de overkapte parkeerplaats onder het flatgebouw stonden, steeg de rook op en werd de vluchtweg van de bewoners over de galerij geblokkeerd. Daarom moesten zij via de veilige zijde van het pand met ladders en hoogwerkers worden geëvacueerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions