Clicky

 
Transport Online - Achttien slachtoffers bij Oogziekenhuis binnengekomen

Achttien slachtoffers bij Oogziekenhuis binnengekomen

Achttien slachtoffers bij Oogziekenhuis binnengekomen
01-01-2020 10:20 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - In het Oogziekenhuis in Rotterdam kwamen tijdens de afgelopen jaarwisseling achttien mensen binnen met oogletsel door vuurwerkongelukken. Tien letsels zijn dusdanig ernstig dat zij blijvend zijn, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Voor de patiënten betekent dit verminderd zicht of ogen die uiteindelijk volledig blind worden en wellicht zelfs moeten worden verwijderd. De helft van de slachtoffers was omstander en is geraakt door rondvliegend vuurwerk. Geen van de slachtoffers droeg een vuurwerkbril. Het jongste slachtoffer was 14 jaar oud. Zes vuurwerkslachtoffers van de afgelopen nacht worden woensdagochtend nog geopereerd.

Het aantal slachtoffers dat afgelopen nacht bij het Oogziekenhuis is binnengekomen, ligt fors hoger dan tijdens de vorige jaarwisseling. Toen waren het er acht. "Het is speculeren over de oorzaken voor de stijging, maar mogelijk speelt mee dat dit jaar meer vuurwerk is verkocht", aldus de woordvoerder van het Oogziekenhuis. Verder noemt hij het goede weer, waardoor er mogelijk meer mensen op straat waren. Ook rept hij van de mist. "Mogelijk hadden mensen daardoor geen goed zicht op het vuurwerk."

Landelijke cijfers over het aantal vuurwerkslachtoffers worden in de loop van deze week verwacht.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions