Brandende vrachtwagen zet bedrijfspand PAX vol rook in Heerenveen

Brandende vrachtwagen zet bedrijfspand PAX vol rook in Heerenveen [+foto's]
31-12-2019 08:55 | Brand | auteur Redactie

HEERENVEEN - Bij PAX aan de Neptunus in Heerenveen heeft in de nacht van maandag op dinsdag een vrachtwagenbrand gewoed. De eerste brandweerkorpsen werden omstreeks 00:11 uur opgeroepen. De brand zou uitslaand zijn geweest volgens een brandweervoorlichter.

De politie en de beveiliging kregen een melding van een inbraak bij het bedrijf. Toen zij echter ter plaatse kwamen kwam er rook uit het gebouw. Al snel werd er opgeschaald naar 'grote brand', hierdoor werden de korpsen van Tjalleberd, Heerenveen, Gorredijk en Nieuwehorne opgeroepen.

Bij aankomst van de eerste brandweerwagens kwam er veel rook uit het pand. De brandweerlieden hebben enkele deuren opengebroken om het pand binnen te komen.

In een grote loods bleek een vrachtwagen in brand te staan. In de loods zat veel hitte, hierdoor werd het voor de brandweerlieden gevaarlijk om het pand te betreden. Door de dikke rooklaag in het pand kon de brandhaard moeilijk getraceerd worden. Door middel van een binnenaanval aan de voor -en achterzijde van de loods trachtte de brandweer bij de vuurhaard te komen en de loods te onderzoeken op mogelijk meerdere vuurhaarden. Dit bleek niet het geval.

Na enkele uren kon het sein 'brand meester' worden gegeven, hierop konden de eenheden langzamerhand inrukken. Hoe de vrachtwagen in brand kon vliegen, is nog niet bekend.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden