Clicky

 
Transport Online - Stakers Etosdistributie naar hoofdkantoor Ahold

Stakers Etosdistributie naar hoofdkantoor Ahold

Stakers Etosdistributie naar hoofdkantoor Ahold
30-12-2019 17:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

BEVERWIJK - Dinsdag 31 december gaat een groep van meer dan honderd stakende medewerkers van het distributiecentrum van Etos in Beverwijk naar het hoofdkantoor van Ahold in Zaandam. De medewerkers gaan hun achtste stakingsdag in tegen hun veel te lage lonen. Ze storten op de stoep van het hoofdkantoor van Ahold in Zaandam een berg kruimels.

Ali Aklalouch, bestuurder FNV Handel: "De medewerkers staan ook na meer dan een week staken vol kracht op tegen het onrecht dat hen wordt aangedaan. Al jaren krijgen ze nauwelijks loon erbij, terwijl alles duurder wordt. Het Ahold-concern is het moederbedrijf van Etos en het lijkt erop dat het bedrijf liever wat kruimels toewerpt, dan echt voor zijn mensen te zorgen die het kloppende hart vormen van Etos. Maar de tijd van kruimels is op. De medewerkers hebben een echte loonsverhoging nodig, om zelf ook boodschappen te kunnen doen bij Etos en de Ahold-winkels."

Kruimels

De FNV vindt dat medewerkers van Etos een salaris horen te verdienen waarvan ze normaal kunnen leven. Daarom ligt de looneis per 1 januari 2020 op 5 procent . De loonsverhogingen van de afgelopen jaren lopen flink achter bij de landelijke gemiddeldes en zijn onder inflatieniveau. De lonen stegen in 2015 beperkt met 1,25 procent, in 2016 met 0,75 procent, in 2017 met 1,25 procent. In 2018 kwam er helemaal geen loon bij en in 2019 bedroeg de stijging 1,75 procent. Aklalouch: "De distributiemedewerkers kregen kruimels toegeworpen, maar nu is een flinke inhaalslag nodig tot een inkomen waar je fatsoenlijk mee rond kan komen."

Lege schappen

De staking begon op 19 december en is voelbaar in de drogisterijen van Etos. In de Etos-winkels zijn de schappen inmiddels behoorlijk leeg en de winkels hebben limieten voor het bijbestellen van producten. Om lege schappen te voorkomen, zette het Ahold-concern medewerkers in vanuit onder andere het distributiecentrum van Albert Heijn. Na een dreigend kort geding van de FNV tegen deze stakingsbrekende handelingen, is Ahold daar weer mee gestopt. Maar nog altijd wordt geprobeerd ander Etos-personeel in het distributiecentrum aan het werk te krijgen.

Aklalouch: "Het is treurig dat Ahold bezig is om te kijken wie het het langste volhoudt. Het is een groot concern tegen een groep medewerkers uit een distributiecentrum. Beter is het dat Ahold en de Etos-directie luistert naar haar personeel en een goede loonsverhoging afspreekt voor de hardwerkende medewerkers."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions