Transport Online - DAF XF530 FAN Super Space Cab voor A.J. Postmus Transport

DAF XF530 FAN Super Space Cab voor A.J. Postmus Transport

DAF XF530 FAN Super Space Cab voor A.J. Postmus Transport
30-12-2019 15:54 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

SUMAR - Transportbedrijf A.J. Postmus Transport uit het Friese Sumar heeft een nieuwe DAF XF530 FAN Super Space Cab in gebruik genomen. De motorwagen is voorzien van een 27 tons NCH afzetsysteem en wordt ingezet voor het transport van veevoeders in combinatie met een Bulthuis aanhangwagen.

De nieuwe DAF is een logische opvolger van de vorige DAF motorwagen van het bedrijf. Dat was een 6x2 met een conventionele sleepas terwijl dit zogenaamde FAN chassis uitgerust is met een meesturende naloopas.

Jan Postmus, de trotse chauffeur van de nieuwe DAF is er erg content mee: "De meesturende naloopas scheelt echt heel veel in het dagelijkse gebruik. Ik heb er nu een week mee gereden en dan merk je dat het veel minder wringt. We lossen vaak op krappe en nauwe boerenerven en dan is dat een enorm voordeel. Met de vorige auto voelde je gewoon dat je de wringing van het tandemstel moest overwinnen terwijl deze gewoon soepel blijft sturen. Dat scheelt niet alleen banden, het zorgt er ook voor dat de ondergrond niet verstoord wordt."

De nieuwe DAF XF is voorzien van de 530 pk MX13 krachtbron in combinatie met een handgeschakelde 16 bak. "Met het manoeuvreren en vooral bij het op- en afzetten van de afzetbak heeft dat mijn voorkeur. Het is fijn dat DAF die keuze nog biedt want bij sommige merken kun je helemaal geen handbak meer kopen." 

De DAF is voorzien van een zware compressor die aangedreven wordt door een versnellingsbak PTO. Met de compressor kan het veevoer uit de laadbak in silo’s geblazen worden. Daarmee combineert Postmus losgestort werk met bulkvervoer. Daarnaast wordt het NCH kabelsysteem aangedreven door een motor PTO. Hierdoor is deze koppeling onafhankelijk en kan er zeer snel mee worden gewerkt. In zowel de motorwagen als in de aanhangwagen zijn schotten aangebracht waardoor ook deellading vervoerd kan worden. Hierdoor kunnen meerdere soorten veevoeders tegelijkertijd vervoerd worden.

De Super Space Cab is uitgevoerd in de ‘Exclusive’ uitvoering van DAF met onder meer lederen stoelen in twee kleuren en met fraaie stiksels. Verder is de DAF voorzien van alle denkbare luxe en opties waaronder het ACC systeem. Jan is na een week al enthousiast over deze standaard voorziening in de nieuwe DAF. "Vooral ACC is een prachtige uitvinding. Het haalt veel stress weg doordat het systeem de snelheid aanpast en de afstand bewaakt."

De nieuwe DAF XF werd geleverd door Bedrijfswagen Service Friesland. De opbouw werd geheel verzorgd door Krijgsheld uit Bedum. Eigenaar Aize Postmus: "Met beide bedrijven hebben we uitstekende ervaringen opgedaan in de afgelopen jaren en ook deze keer wisten ze precies wat we nodig hadden." 

Transportbedrijf A.J. Postmus uit Sumar rijdt met drie trucks in het vervoer van losgestorte lading met de nadruk op veevoeders. De hoofdzaak van het werk speelt zich binnen Nederland af maar wekelijks worden er ook ritten naar Duitsland en Denemarken uitgevoerd. Het bedrijf werd opgericht in 1956 als fouragehandel maar nadat Aize Postmus het bedrijf over nam van zijn vader werd transport de hoofdzaak. Aize rijdt zelf ook dagelijks, net als zijn zoon Jan. De derde DAF truck van het bedrijf wordt bemand door een chauffeur in vaste dienst. Daarnaast rijden er twee vaste charters voor het Friese transportbedrijf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions