Transport Online - Aantal slachtoffers in civiele luchtvaart gedaald

 


Aantal slachtoffers in civiele luchtvaart gedaald

Aantal slachtoffers in civiele luchtvaart gedaald
30-12-2019 10:05 | Algemeen | auteur ANP/DPA

HAMBURG - Ondanks de crash van een Ethiopische Boeing 737 MAX 8, is het aantal doden bij vliegtuigongevallen in 2019 aanzienlijk gedaald in vergelijking met het voorgaande jaar.

Volgens voorlopige cijfers van luchtvaartveiligheidskantoor JACDEC kwamen 293 mensen wereldwijd om het leven bij ongevallen in de civiele luchtvaart, 48 procent minder dan in 2018 (559 doden). Meer dan de helft van hen verloor het leven bij de Boeing-crash op 10 maart die 157 levens kostte. Bij de cijfers zijn ook twaalf doden meegeteld van het ongeluk met een Fokker-100 in Kazachstan na Kerstmis.

Gemeten naar het aantal slachtoffers is 2019 het op twee na veiligste jaar in de geschiedenis van de commerciële luchtvaart sinds de Tweede Wereldoorlog. Alleen in 2013 en in het uitzonderlijke jaar 2017, waarin veertig mensen omkwamen in het luchtverkeer, vielen minder doden.

Volgens de analyse van het in Hamburg gevestigde JACDEC is het aantal slachtoffers de afgelopen tien jaar gemiddeld afgevlakt tot 484 doden. In de tien jaar daarvoor was het gemiddelde nog 876.

JACDEC registreert en analyseert burgerluchtvaartongevallen en ernstige incidenten. Alle vliegtuigen met een gewicht van meer dan 5,7 ton of meer dan negentien zitplaatsen worden geregistreerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,592
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden