Transport Online - 'Economie Hongkong krimpt als gevolg van protesten'

 


'Economie Hongkong krimpt als gevolg van protesten'

'Economie Hongkong krimpt als gevolg van protesten'
29-12-2019 19:37 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

HONGKONG - De economie van Hongkong laat in het laatste kwartaal van het jaar waarschijnlijk krimp zien. Volgens minister van Financiën Paul Chan blijft Hongkong gebukt gaan onder de aanhoudende onrust in de stadstaat.

Hongkong is al maandenlang het toneel van hevige protesten die vaak uitlopen op rellen. Veel inwoners gaan de straat op om te protesteren tegen de toenemende invloed van China. Hierdoor blijven toeristen weg en zijn de verkopen van winkels flink afgenomen. Dat laatste is een flinke klap voor Hongkong dat eerder bekendstond als een Mekka voor shoppers.

De overheid in Hongkong gaat ervan uit dat de economie in heel 2019 met 1,3 procent krimpt. Volgens Chan is het gezien de huidige situatie voorlopig "onvermijdelijk" dat de economie in omvang afneemt. Dit betekent dat de overheid de komende tijd minder flexibel is bij het aanwenden van financiële middelen, aldus de bewindsman.

De politie moest dit weekend weer traangas gebruiken om een groep demonstranten uiteen te drijven. Tienduizenden betogers liepen zaterdag een mars door het centrum van Hongkong, ondanks een demonstratieverbod. Ze eisten meer democratie in de voormalige Britse kroonkolonie en wezen de groeiende inmenging vanuit de Chinese hoofdstad Peking af.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden