Clicky


Column Peter Heerschop over tramaanslag is Radiomoment

Column Peter Heerschop over tramaanslag is Radiomoment [+video]
29-12-2019 14:58 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - De emotionele column die cabaretier Peter Heerschop voor Radio 538 uitsprak over de tramaanslag in Utrecht is door een jury van radiopresentatoren en -dj’s verkozen tot Radiomoment van 2019. Dat is zondag bekendgemaakt in het mediaprogramma De Perstribune van Omroep MAX op NPO Radio 1.

Heerschop spreekt er zijn woede en verdriet uit over de aanslag op een tram in Utrecht, in maart dit jaar. Volgens de jury van het radiomoment van het jaar is de column van Heerschop het meest indrukwekkende stukje radio van afgelopen jaar. Juryvoorzitter Ron Vergouwen: "Columns zijn er genoeg op de radio, maar ze maken niet allemaal evenveel los. Maar deze column van Heerschop doet dat wel. Veel mensen hebben met kippenvel naar de radio zitten luisteren."

De jury bestond verder uit dj’s en presentatoren Jurgen van den Berg (NPO Radio 1), Jan-Willem Roodbeen (NPO Radio 2), Sander Hoogendoorn (3FM), Margriet Vroomans (NPO Radio 4), Jeroen van Inkel (NPO Radio 5), Bas van Werven (BNR Nieuwsradio), Marieke Elsinga (Qmusic), Mark Labrand (Radio 538), Dennis Ruyer (Radio Veronica) en Jeroen Nieuwenhuize (Radio 10).

In de verkiezing eindigde een fragment uit Met het oog op morgen op de tweede plaats: een interview met Mieke van der Weij als kersverse winnares van de prestigieuze Zilveren Reissmicrofoon. Van der Weij is zo goed als onverstaanbaar, omdat ze net die dag van de uitreiking haar stem was verloren. Op de derde plaats eindigde de veelbesproken ruzie tussen dj Timur Perlin en boze luisteraar Dave.