Clicky


 


Mathieu van der Poel wint Azencross in Loenhout voor derde keer op een rij

Mathieu van der Poel wint Azencross in Loenhout voor derde keer op een rij
27-12-2019 16:55 | Sport | auteur ANP

LOENHOUT - Mathieu van der Poel heeft vrijdag zijn 26e overwinning van dit jaar in het veldrijden behaald. De Nederlander was de beste bij de Azencross in Loenhout. Van der Poel won die wedstrijd, die deel uitmaakt van de DVV-trofee, in 2017 en 2018 ook al.

Het ging vrijdag niet vanzelf voor de Brabander. Van der Poel kwam kort na de start ten val en liep een achterstand van ongeveer 40 seconden op. Na vijf van de acht ronden haalde hij de Belgische leider Eli Iserbyt bij en ging er zelf vandoor. Iserbyt werd op 8 seconden achterstand tweede. Corné van Kessel finishte als derde op een kleine minuut van Van der Poel. Iserbyt blijft leider in het klassement.

Van der Poel won een dag eerder met overmacht de wereldbekerwedstrijd van Heusden-Zolder.

"Het was lastig en onrustig. Ik ging onderuit door een zandzak die los lag op de brug. Ik kon er niets aan doen", aldus Van der Poel. "Je kan niets anders doen dan rustig blijven op zo'n moment. Als ik voor me keek dacht ik telkens dat ik de eerste zag rijden, maar dat was dan pas de nummer twintig of zo. Ik heb geprobeerd het tempo hoog te houden. Na de inhaalrace was het beste er bij mij ook een beetje vanaf. Ik ben heel tevreden met mijn vorm."

Wout van Aert maakte in Loenhout zijn rentree na een half jaar afwezigheid. De 25-jarige Belg van Jumbo-Visma raakte tijdens de Tour de France geblesseerd na een zware val. Van Aert werd vijfde in Loenhout. "Dit doet mij heel erg goed. Op dit resultaat had ik niet durven hopen. Ik heb mezelf verbaasd", zei hij tegen Sporza. Van Aert had geen last meer van het been waaraan hij is geopereerd. "Ik heb tijdens de koers niets gevoeld, alleen in het laatste deel een beetje in mijn rechterheup. Het ging vlot en voelde heel goed. Dit is iets waar ik de komende dagen op kan voortbouwen."

De volgende wedstrijd van de DVV-trofee is op 1 januari. Dan staat de Grote Prijs Sven Nys in Baal op het programma. Daarna volgen nog de Brussels Universities Cyclocross (5 januari) en de Krawatencross in Lille (8 februari).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats