Transport Online - '18 procent legaal vuurwerk toch onveilig'

'18 procent legaal vuurwerk toch onveilig'

'18 procent legaal vuurwerk toch onveilig'
27-12-2019 15:05 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - 18 procent van getest legaal vuurwerk, voldoet niet aan de veiligheidseisen. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Het grootste risico vormt zwaarder consumentenvuurwerk zoals zogeheten cakeboxen. Deze kunnen omvallen of brandende delen kunnen weer naar beneden dwarrelen.

De ILT heeft ongeveer 250 artikelen getest. Ieder jaar wordt legaal vuurwerk getest, vooral de artikelen die het grootste risico vormen. Daarom is de 18 procent geen indicatie voor al het vuurwerk, benadrukt de inspectie.

Partijen die niet door de test komen, moeten op kosten van de importeur worden aangepast of vernietigd. "Dat de ILT 18 procent van het geteste vuurwerk afkeurt, betekent dat de markt nog niet in staat is om vuurwerk van voldoende kwaliteit op de markt te brengen. De ILT roept de vuurwerkbedrijven daarom op veel kritischer te zijn op de kwaliteit en veiligheid van het vuurwerk dat ze importeren", aldus de inspectie.

Behalve het testen van vuurwerk, controleert de ILT ook onder meer of er geen illegaal vuurwerk het land binnen komt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions