Transport Online - 'Bestellimiet voor winkeliers Etos door staking bij distributiecentrum'

'Bestellimiet voor winkeliers Etos door staking bij distributiecentrum'

'Bestellimiet voor winkeliers Etos door staking bij distributiecentrum'
27-12-2019 12:14 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

BEVERWIJK - Winkeliers van drogisterij Etos mogen naar verluidt nog maar in beperkte mate voorraad bestellen. Deze bestellimiet is het gevolg van de acties door personeel van het distributiecentrum van Etos in Beverwijk. Ruim honderd medewerkers legden volgens vakbond FNV vrijdag voor de vijfde dag het werk neer. De bond beschuldigt Etos-moeder Ahold-Delhaize ook van het inzetten van stakingsbrekers.

De werknemers willen meer loon en gaan door met staken zolang het bedrijf niet over de brug komt. De FNV eist een structurele loonsverhoging van 5 procent. Cao-onderhandelingen liepen op niets uit. Op de uitnodiging van Etos om te komen praten wordt door de bond niet ingegaan zolang er geen "fatsoenlijk" bod ligt. Ook op zaterdag zal worden gestaakt.

Vanuit Beverwijk worden meer dan vijfhonderd winkels in Nederland bevoorraad. Volgens verschillende actievoerders vertrekken er nog wel vrachtwagens vanaf het distributiecentrum, maar zitten deze veel minder vol. Normaliter werken circa 240 werknemers, deels uitzendkrachten, in het magazijn.

De FNV dreigde drogisterijketen Etos en Ahold Delhaize vorige week met een kort geding vanwege de inzet van stakingsbrekers. Ahold Delhaize maakte daarop bekend voorlopig geen distributiewerkers van Albert Heijn meer naar Beverwijk te sturen. Dat doet het volgens de bond nu wel weer. "Als Ahold vuil spel blijft spelen, gaan we de acties vergroten", zo klinkt het. Ook andere vormen van acties worden overwogen om het distributiecentrum van Etos te ontregelen.

Een Etos-woordvoerster benadrukt dat uit te leveren producten evenredig over winkels worden verdeeld en dat winkels ook geen extra voorraden kunnen aanleggen. De medewerkers die wel aan het werk zijn, doen er alles aan om de winkels vol te krijgen. Op het verwijt van FNV dat er stakingsbrekers zijn ingezet zegt ze dat het bedrijf binnen de kaders van de wet handelt. Van het invliegen van medewerkers van elders is volgens Etos geen sprake. Wel is personeel van het distributiecentrum gevraagd waar mogelijk extra te werken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions