Transport Online - Eerste deel Maaskade in Rotterdam opgeleverd

Eerste deel Maaskade in Rotterdam opgeleverd

Eerste deel Maaskade in Rotterdam opgeleverd
27-12-2019 10:33 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - De binnenvaart kan weer gebruik maken van de ligplaatsen van het eerste deel van de herstelde Maaskade aan het Noordereiland in Rotterdam. Net voor de kerst is dit deel van de vernieuwde Maaskade opgeleverd. Op dit westelijke deel zijn de bouwhekken nu verwijderd.

Tevens zijn langs dat deel van de kade walstroomkasten geplaatst en aangesloten, zodat er ook meer ligplaatsen voor de binnenvaart ter beschikking kwamen. Projectmanager Ruud Hulscher van het Havenbedrijf Rotterdam: “Het was de afgelopen periode flink doorwerken voor de aannemer, maar we vonden het belangrijk voor bewoners en binnenvaart om de eerste fase van het project nog vóór de Kerst en het Nationale Vuurwerk op te leveren.

Verzakking hersteld

Op het Noordereiland was ongeveer 40 meter kade verzakt. De originele kade stamta uit 1892. Het Havenbedrijf heeft besloten de volledige 500 meter te vervangen door een geheel nieuw kadedeel. Het vorige week opgeleverde deel beslaat 250 meter van de westzijde van de Maaskade.

Hulscher: “We gaan na de Kerst verder met het oostelijke deel en verwachten dat deel eind januari dat deel constructief klaar te hebben. In het voorjaar wordt de originele bestrating teruggelegd op de Maaskade (die onder beschermd stadsaanzicht valt), de paalkoppen gewit en de puntjes op de i gezet. In het tweede kwartaal zijn ook deze werkzaamheden gereed. Dan zal de gehele kade en bestrating worden opgeleverd en in gebruik genomen.”

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen