Clicky


Kerstshow M trekt minder kijkers na 'kalifaatrel'

Kerstshow M trekt minder kijkers na 'kalifaatrel'
27-12-2019 08:58 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Het vierde deel van het kerstprogramma Mensen met M trok minder kijkers dan de vorige afleveringen. Naar het gesprek dat Margriet van der Linden had met advocaat Inez Weski en Halina Reijn keken 341.000 mensen. Het was daarmee de slechtst bekeken aflevering in de reeks, blijkt uit de vrijdag gepubliceerde cijfers van de Stichting KIjkonderzoek.

Voor de eerste aflevering met minister Carola Schouten en fotograaf Erwin Olaf bleven nog 520.000 mensen thuis. Vooral de derde aflevering met kalifaatmeisje Laura H. kreeg veel kritiek. Oorlogsjournalisten, parlementariërs en advocaat Oscar Hammerstein reageerden op sociale media boos dat Van der Linden geen kritische vragen stelde aan de voormalige IS-bruid over de gruweldaden van de terroristische organisatie. Laura H. werd in Nederland veroordeeld voor het voorbereiden van terroristische misdaden.

"Is er dan niemand bij de NPO die enige morele antenne heeft?" vroeg De Balie-directeur Yoeri Albrecht zich af. Ook het gesprek met Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet lag onder vuur omdat Van der Linden de politicus geen kritische vragen stelde over zijn omstreden uitspraken.

KRO-NCRV stelde donderdag in een reactie "ook heel veel positieve reacties te zien. Laura heeft haar straf uitgezeten en probeert haar leven weer op de rit te krijgen. Door dit opzienbarende verhaal te vertellen, appelleert het aan vergevingsgezind zijn, en dat past in deze tijd."