Clicky

 
Transport Online - 'Europa wil veel informatie van Boeing en Embraer'

'Europa wil veel informatie van Boeing en Embraer'

'Europa wil veel informatie van Boeing en Embraer'
24-12-2019 14:46 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

BRUSSEL - De Europese Commissie wil meer informatie van vliegtuigbouwer Boeing over de overname van de commerciële tak van de Braziliaanse branchegenoot Embraer. De toezichthouder heeft om meer dan 1,5 miljoen pagina's aan informatie en verkoopgegevens van ruim twintig jaar gevraagd, schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden.

De opgevraagde informatie komt bovenop gegevens die al door andere toezichthouders zijn overgedragen. De hoeveelheid gegevens die de Europese Commissie wil hebben, geeft volgens de ingewijden weer dat de marktwaakhond zich zorgen maakt over de overname. Daardoor zou het aantal grote spelers op de markt voor passagiersvliegtuigen dalen van drie naar twee, namelijk Boeing en Airbus.

Airbus versterkte zich eerder al met de commerciële vliegtuigentak van het Canadese Bombardier. Die vliegtuigen met maximaal 150 zitplaatsen werden omgedoopt tot A220.

De Europese Commissie had al in oktober bekendgemaakt het onderzoek naar de overname van Embraer door Boeing te verdiepen. Het is nu afwachten of de commissie voorwaarden stelt aan de overname.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden