Transport Online - Vitens moet compensatie betalen voor 'wanprestatie' in Zutphen

Vitens moet compensatie betalen voor 'wanprestatie' in Zutphen

Vitens moet compensatie betalen voor 'wanprestatie' in Zutphen
24-12-2019 13:42 | Binnenland | auteur ANP

ARNHEM - Waterbedrijf Vitens heeft een wanprestatie geleverd door bewoners van de Zutphense wijk De Teuge af te koppelen van hun warmte/koudeopslag-installatie (WKO). Vitens moet de bewoners daarvoor een schadevergoeding betalen. Een deskundige gaat bepalen hoe hoog de schadevergoeding zal zijn.

Dat heeft het gerechtshof in Arnhem dinsdag besloten in een al jaren slepend conflict tussen de wijkbewoners en het waterbedrijf. De rechtbank wees de eis tot schadevergoeding eerder af, maar het hof vindt wel dat Vitens in gebreke is gebleven.

De Teuge is in 2004 gebouwd als een van de eerste duurzame wijken van Nederland. De WKO zou op een energiezuinige manier zorgen voor verwarming, warm water en verkoeling van de koopwoningen. Maar vanaf het begin waren er grote problemen. Uiteindelijk besloot Vitens te stoppen met de WKO. Bewoners kregen een bijdrage om over te stappen op andere verwarming. Maar Vitens zag daarbij over het hoofd, aldus het hof, dat het bedrijf ook verplicht was te zorgen voor koelte op warme dagen.

Het hof gaat de deskundige aanwijzen. Vitens en de bewoners mogen suggesties doen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen