Clicky

 
Transport Online - Personeel Etos-dc legt opnieuw werk neer

Personeel Etos-dc legt opnieuw werk neer

Personeel Etos-dc legt opnieuw werk neer
23-12-2019 08:58 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

BEVERWIJK - [update 12:15 uur] Personeel van het distributiecentrum van drogisterijketen Etos in Beverwijk is maandag weer in staking gegaan. De werknemers willen meer loon. De FNV telde ruim honderd actievoerders. Op donderdag en vrijdag werd ook al gestaakt.

Het kort geding waarmee de vakbond dreigde tegen Etos-moeder Ahold Delhaize wegens het inzetten in het weekend van stakingsbrekers is van de baan. Het bedrijf heeft beloofd dat niet meer te zullen doen.

Vanuit Beverwijk worden volgens de vakbond meer dan vijfhonderd winkels in Nederland bevoorraad. Dat gebeurt door circa 240 werknemers, deels uitzendkrachten. De FNV eist een structurele loonsverhoging van 5 procent. Cao-onderhandelingen liepen op niets uit.

Lege schappen

Volgens de bond dreigen met de acties in de aanloop naar kerst lege schappen bij de drogisterijketen. Een woordvoerster van Etos bevestigde eerder dat door de acties leveringen worden geraakt, maar de opmerkingen over lege schappen vond ze overdreven. De situatie nu is volgens haar niet veel anders, dan voor het weekend.

"We doen er alles aan om de winkels te bevoorraden. Het gaat om niet bederfelijke waar dus de winkels liggen vol, de magazijnen én dus de schappen zijn gevuld en mensen kunnen gewoon terecht voor hun boodschappen", stelt ze. Verder benadrukt Etos dat de deur nog steeds openstaat voor FNV om het overleg verder voort te zetten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats