Clicky


Britse supermarktketen Tesco boycot fabriek om kerstkaart

Britse supermarktketen Tesco boycot fabriek om kerstkaart
22-12-2019 14:57 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse supermarktketen Tesco stopt de productie van kerstkaarten in een Chinese fabriek, nadat een werknemer van die fabriek had geklaagd over de barre werkomstandigheden. Dat meldt The Sunday Times zondag. Tesco ontving vanuit de fabriek een handgeschreven kaart waarin staat dat buitenlandse gevangenen gedwongen worden er te werken. Ook wordt opgeroepen een mensenrechtenorganisatie in te schakelen.

"We zijn geschokt", zegt een woordvoerder van Tesco. "We stoppen met de fabriek en stellen direct een onderzoek in". De handgeschreven kerstkaart kwam in eerste instantie in handen van een 6-jarig meisje uit Londen. Haar vader schakelde vervolgens Tesco in.

De supermarktketen benadrukt dat leveranciers regelmatig gecheckt worden. "De fabriek is vorige maand nog gecontroleerd", zegt de woordvoerder. "Er is toen geen enkel bewijs gevonden dat deze de regels overtreedt. Maar als de leverancier dat wel doet, zullen we deze onmiddellijk en permanent van de lijst schrappen."

Tesco doneert jaarlijks een bedrag van circa 350.000 euro, dat verdiend is met de verkoop van de kaarten, aan verschillende Britse liefdadigheidsinstellingen.