Vluchten Eindhoven Airport vertraagd door onvoldoende personeel

Vluchten Eindhoven Airport vertraagd door onvoldoende personeel
21-12-2019 00:23 | Algemeen | auteur ANP

EINDHOVEN - Het vliegverkeer op Eindhoven Airport ligt zowel zaterdag als zondag enkele keren stil door een tekort aan luchtverkeersleiders bij Defensie. Daardoor zijn in totaal veertien vluchten vertraagd. Dat bevestigt een woordvoerder van Eindhoven Airport na berichtgeving door de NOS en het Eindhovens Dagblad.

Eindhoven Airport is van oorsprong een militair vliegveld, waar de militaire luchtverkeersleiding verantwoordelijk is voor al het vliegverkeer. Volgens de NOS is er een gebrek aan luchtverkeersleiders bij Defensie, waardoor de zieken moeilijk vervangen kunnen worden. Het stilleggen van het vliegverkeer komend weekend zou nodig zijn om het werkende personeel te kunnen laten pauzeren.

De woordvoerder van Eindhoven Airport zegt dat de verstoringen gepland staan op zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur. Op zondag zijn de verstoringen tussen 10.00 tot 11.00 uur en 18.00 tot 19.00 uur. Dat zijn de perioden waarin het minst wordt gevlogen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden