Clicky

 
Transport Online - Nieuwe cao DHL Parcel e-Commerce: pakketten niet zwaarder meer dan 23 kilo

Nieuwe cao DHL Parcel e-Commerce: pakketten niet zwaarder meer dan 23 kilo

Nieuwe cao DHL Parcel e-Commerce: pakketten niet zwaarder meer dan 23 kilo
20-12-2019 16:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De pakketbezorgers bij DHL Parcel e-Commerce (voorheen Selektvracht) hoeven straks geen pakketten meer af te leveren die zwaarder zijn dan 23 kilo.

Daarover zijn in de nieuwe cao afspraken gemaakt, zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen. “De pakketten worden de laatste jaren steeds groter en zwaarder. Ik hoor verhalen over zakken diervoer van dertig kilo. Dat is niet de bedoeling, dat is in je eentje geen doen. We stellen daar nu een grens aan: 23 kilo, niet meer. We willen dit opnemen in de arbocatalogus voor de sector transport en logistiek. Dan geldt dat gelijk voor alle koeriers.”

Loonsverhoging

De nieuwe cao gaat op 1 januari in. Hij geldt voor drie jaar, tot 1 januari 2023. Van Rijssel: “In de vorige cao hadden we al het stukloon afgeschaft. De pakketbezorgers krijgen per uur betaald, niet per pakket. In de nieuwe cao hebben we vooral ingezet op een goede loonsverhoging. Dat was ook nodig om te zorgen dat de bezorger een loon krijgt op het niveau van de koerier in de cao beroepsgoederenvervoer.”

De pakketbezorgers gaan er de komende drie jaar in totaal 16,25 procent op vooruit. De eerste loonsverhoging van 7,7 procent gaat al in op 1 januari aanstaande. In euro’s betekent dit dat de pakketbezorgers het volgende per uur gaan verdienen:

  • Per 1 januari 2020: € 11,50
  • Per 1 januari 2021: € 12,00
  • Per 1 januari 2022: € 12,50

De bezorgers houden hun zaterdagtoeslag van 35 procent.

De werknemers op kantoor en in de loodsen krijgen de komende drie jaar een loonstijging van in totaal 9,5 procent.

Leden kunnen stemmen

De leden van CNV Vakmensen hebben het complete cao-akkoord vrijdagmiddag ontvangen en kunnen er komende tijd over stemmen.

Foto's

  • DHL
    DHL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden