Transport Online - D66 en CU: extra klimaatmaatregelen na uitspraak Hoge Raad

D66 en CU: extra klimaatmaatregelen na uitspraak Hoge Raad

D66 en CU: extra klimaatmaatregelen na uitspraak Hoge Raad
20-12-2019 12:09 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Regeringspartijen D66 en ChristenUnie willen dat het kabinet extra maatregelen neemt om te voldoen aan de uitspraak van de Hoge Raad. Het hoogste rechtscollege verwierp vrijdag het beroep van de Staat tegen het Urgenda-vonnis. Dat betekent dat "we harder aan de slag moeten voor een schonere wereld", zegt D66-voorman Rob Jetten.

Hij roept het kabinet op "een dubbelslag te slaan: maatregelen die helpen voor het klimaat kunnen ook de stikstofuitstoot terugdringen. Denk aan duurzamere landbouw waarbij boeren meer verdienen met minder vee." Extra maatregelen zijn volgens Jetten "vast niet altijd populair, maar het zou getuigen van politiek leiderschap, van politieke moed, als we met elkaar die maatregelen wel durven te nemen. Voor D66 zijn er geen taboes. Het enige taboe is dat we te weinig doen voor het klimaat."

Ook volgens de ChristenUnie kan het kabinet de doelen niet halen "zonder een aanvullend pakket met maatregelen". Kamerlid Carla Dik-Faber zegt dat er genoeg goede ideeën zijn om de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) verder te verlagen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,919
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen