Transport Online - Linkse oppositie blij met Urgenda-vonnis

Linkse oppositie blij met Urgenda-vonnis

Linkse oppositie blij met Urgenda-vonnis
20-12-2019 11:50 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Linkse oppositiepartijen in de Tweede Kamer zijn blij dat de Hoge Raad het beroep van de Nederlandse Staat tegen het Urgenda-vonnis heeft verworpen. De PVV daarentegen vindt het maar niks.

De verplichting voor de Staat om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen blijft in stand, zegt het hoogste rechtscollege. "Yes!", twittert GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee. "Urgenda en daarmee de komende generaties winnen. Nu moet het kabinet aan de bak. Dat betekent sneller kolencentrales sluiten."

Ook de Partij voor de Dieren reageert verheugd. "Historische uitspraak voor het klimaat, in drie rondes bevestigd", zegt fractieleider Esther Ouwehand in een tweet. "De Staat schendt zijn zorgplicht, houdt zich niet aan de wet en komt daar niet mee weg."

PVV-leider Geert Wilders noemt de Hoge Raad "de CO2-Raad vol met D66'ers!" Volgens hem is klimaatbeleid niet aan de rechter, maar aan de politiek. "Wat de politiek dus moet doen: opzeggen dat VN-Klimaatverdrag en het Klimaatakkoord van Parijs!", twittert hij.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,748
Diesel1,413

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions