Transport Online - Neele-Vat Logistics neemt zowel Mammoet Ferry Transport als Mainport Warehousing over

Neele-Vat Logistics neemt zowel Mammoet Ferry Transport als Mainport Warehousing over

Neele-Vat Logistics neemt zowel Mammoet Ferry Transport als Mainport Warehousing over
20-12-2019 11:44 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ROTTERDAM - Logistiek dienstverlener Neele-Vat Logistics heeft vrijdag overeenstemming bereikt over de overname van Mammoet Ferry Transport en Mainport Warehousing & Forwarding in Rotterdam. Met deze overnames verstevigt Neele-Vat haar positie in Europees wegvervoer en bereidt het bedrijf zich voor op het nieuw te openen cross dock centrum in de Waalhaven. Daarnaast komen er internationale vestigingen bij in België, Duitsland, Oostenrijk en UK.

Mammoet Ferry Transport, met 70 medewerkers, blijft onder haar eigen naam binnen de Neele-Vat groep opereren. Het management blijft aan en de overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Ook directeur eigenaar Krijn Torreman blijft betrokken na de overname.

Krijn Torreman: “Samen met Neele-Vat kunnen we onze klanten beter faciliteren in hun groei en logistieke wensen. Aan de klanten van Neele-Vat kunnen wij een uitgebreider netwerk van internationale vestigingen bieden. Zodat ook in andere landen de dienstverlening kan worden aangeboden.”

“Tegelijkertijd geeft deze transactie invulling aan het borgen van de continuïteit van ons bedrijf dat ik samen met alle medewerkers gedurende 30 jaar heb opgebouwd. Relaties  en medewerkers zijn in goede handen bij  Neele-Vat. Het is een sterke en gezonde familieonderneming die investeert in vernieuwing en logistieke oplossingen."

Cuno Vat: “De activiteiten van Neele-Vat en Mammoet Ferry Transport vullen elkaar goed aan. Wij kunnen onze klanten nu een nog bredere service bieden. En hebben met de nieuwe lokaties een goede uitgangspositie om onze dienstverlening internationaal uit te breiden. Zodat wij invulling kunnen geven aan onze ambities om als familiebedrijf te groeien en concurrerend te blijven.”

Mammoet Ferry Transport heeft 70 medewerkers, kantoren in Rotterdam, Zeebrugge (België), Duisburg (Duitsland), Ansfelden (Oostenrijk), Preston Brook en Cambuslang (UK). Mammoet Ferry Transport is vooral sterk in transport van en naar de UK. Deze diensten versterken de mogelijkheden voor klanten van Neele-Vat.

Ook Mainport, met 20 medewerkers, blijft onder haar eigen naam binnen de Neele-Vat groep opereren. Het management blijft aan en de overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Directeur Jos Lems blijft de vestiging aansturen na de overname.

Eigenaar Henk van Esch doet wel een stap terug. Hij blijft verbonden als adviseur. Henk van Esch: “Ik was op zoek naar een betrouwbare partij voor de toekomst. Om hiermee de continuïteit van mijn onderneming en voor de medewerkers zeker te stellen. Neele-Vat kon die garanties bieden.”

Mainport is vooral sterk in het cross docken van continentale lading voor de short sea sector. De ligging in het hart van het short sea cluster maakt het een mooie versterking voor Neele-Vat. Op de huidige locatie loopt het bedrijf tegen de capaciteitsgrenzen aan. Het nieuw te bouwen cross dock centrum door Neele-Vat biedt een geweldige mogelijkheid om de groei ook in de toekomst door te zetten. Hiermee is de integratie voor beide ondernemingen een echte win-win oplossing.

Cuno Vat: “Door de overname van Mainport reduceren we aan- en afrij kilometers. Daardoor kunnen we efficiënter werken en CO2 reduceren. In de toekomst gaan we ook meer aansluiting  zoeken met rail. Nu al hebben wij meerdere treinen per week naar Italië. Ook hier komt lading uit die geschikt is voor het cross dock centrum.”

De komende jaren wil Neele-Vat haar pan Europese transportnetwerk stevig laten groeien. Deze overname en de bijbehorende uitbreiding van de cross dock faciliteiten versterken deze strategie.

Neele-Vat Logistics is na de overnames een kerngezond familiebedrijf met 900 medewerkers, 20 vestigingen in 10 landen, 256.000 m2 warehouse en een omzet van 300 miljoen euro.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions