Clicky

 
Transport Online - Kamer wil af van onnodige herkeuringen voor rijbewijs

Kamer wil af van onnodige herkeuringen voor rijbewijs

Kamer wil af van onnodige herkeuringen voor rijbewijs
20-12-2019 11:42 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Mensen met een stabiele ziekte hoeven niet telkens opnieuw een medische keuring aan te vragen voor een rijbewijs als het aan de Tweede Kamer ligt. Een meerderheid wil dat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) onnodige herkeuringen schrapt.

Mensen die genezen zijn van een ziekte, of een aandoening hebben die niet verandert, moeten nu nog worden herkeurd bij de aanvraag van een rijbewijs. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor iemand die autisme heeft.

Daar moet een einde aan komen, vindt het CDA. Een voorstel van de partij kreeg steun in de Kamer. Het CBR moet goed kijken naar de lijst van aandoeningen waarvoor een herkeuring nodig is. Zo'n herkeuring kost een hoop tijd en geld. "Het is veel eerlijker wanneer je deze kosten, die steeds verder oplopen, voor mensen kunt besparen", zegt CDA-Kamerlid Wytske Postma. "Het is niet uit te leggen dat iemand steeds moet terugkomen, zonder dat er iets veranderd is aan de kwaal."

Door het mes in de lijst met herkeuringen te zetten, hoopt de Kamer bovendien dat de druk op het CBR iets afneemt. De organisatie kampt met enorme problemen en lange wachttijden voor onder anderen ouderen en mensen met een aandoening die hun rijbewijs willen verlengen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden