Transport Online - Onderhandelingsresultaat cao KLM-Cabinepersoneel

Onderhandelingsresultaat cao KLM-Cabinepersoneel

Onderhandelingsresultaat cao KLM-Cabinepersoneel
20-12-2019 10:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Afgelopen nacht heeft FNV Cabine samen met de andere cabinevakbonden een onderhandelingsresultaat behaald voor de cao KLM-Cabinepersoneel. In de looptijd van twee jaar en negen maanden gaat het personeel er zeven procent in loon op vooruit. FNV-bestuurder Birte Nelen: "Onder druk van dreigende acties zijn we tot een mooi resultaat gekomen, waardoor het personeel er echt op vooruit gaat."

Naast de loonsverhoging krijgt het cabinepersoneel een budget van bijna twee procent van het loon om uit te geven aan opleiding, vrije tijd of een jaarlijkse uitkering. "Zo’n moderne arbeidsvoorwaarde kan het cabinepersoneel goed gebruiken. Omdat er onregelmatig wordt gewerkt, is het goed nieuws dat de medewerkers nu kunnen kiezen voor investeren in zichzelf op de manier die bij hen past", aldus Nelen.

Winstdeling blijft

Ook hebben de cabinebonden afgesproken dat de winstdeling die KLM wilde versoberen, behouden blijft in de huidige vorm. Verder is de vrijwillige vertrekregeling aangepast van honderd fulltime plaatsen naar 25. Nelen: "Door het aantal vrijwillige vertrekregelingen bij te stellen, wordt het bespaarde geld nu ingezet ten gunste van alle werknemers."

Ook is afgesproken dat alle medewerkers naar rato een eenmalige uitkering krijgen van 375 euro.

Leden

De cao-onderhandelingen startten in mei. Het eindbod dat KLM in oktober deed, werd afgewezen door de leden van FNV Cabine. Het resultaat van afgelopen nacht wordt begin januari voorgelegd aan de leden. Als die instemmen gaat de cao met terugwerkende kracht per 1 juni 2019 in.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen