Transport Online - Jeroen Pauw neemt talkshowtafel mee het land in

Jeroen Pauw neemt talkshowtafel mee het land in

Jeroen Pauw neemt talkshowtafel mee het land in
20-12-2019 10:05 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Jeroen Pauw, die vrijdagavond na vijf jaar voor de laatste keer zijn latenighttalkshow Pauw presenteert, verheugt zich al op de tv-programma’s die hij volgend jaar mag maken voor de NPO. Hij neemt zijn talkshowtafel mee het land in voor verdiepende gesprekken in gevangenissen, ziekenhuizen of verpleeghuizen.

Pauw maakte twee weken geleden bekend te zullen stoppen met zijn latenighttalkshow, maar heeft moeite met het woord afscheid. "Dat klinkt zo onherroepelijk. Ik stop met dit om weer andere televisieprogramma’s te kunnen maken", zegt de presentator in gesprek met het ANP.

De Omroepman van het jaar sluit het tijdperk naar eigen zeggen af met een regulier jaaroverzicht van zijn talkshow. "Zoals we altijd een seizoen afsluiten. Deze uitzending duurt tien minuten langer en heeft een feestelijk tintje, het wordt geen ingewikkelde zwaarmoedige afscheidsuitzending."

Zwarte wolk

De 59-jarige Pauw presenteert al sinds 2006 talkshows op de late avond, aanvankelijk als duo met Paul Witteman en sinds 2014 alleen. "Ik had de wens om nog andere dingen te doen, om programma’s met langere gesprekken te maken en specials. Die wens lijkt gehonoreerd te worden door de NPO. Ik neem de tafel dus mee om die op een aantal plekken neer te zetten waar mensen niet wegkunnen. Denk aan een verpleeghuis, een tbs-kliniek of een jongerenhospice. Het worden verdiepende gesprekken die verder gaan dan de waan van de dag, gesprekken met echte mensen die ook werkelijk het onderwerp zijn van maatschappelijke onderwerpen."

Jeroen Pauw laat de succesformule van de latenighttalkshow met een gerust hart achter aan vijf duo’s, afkomstig van de verschillende publieke omroepen, die hem opvolgen. Zelf blijft Pauw er zijdelings bij betrokken, als producent van Op1. Op termijn kan hij ook zelf deel uitmaken van een presentatieduo. Maar hij benadrukt: "Ik wil niet als een soort zwarte wolk boven het programma blijven hangen, dat de nieuwe duo’s moeten vrezen 'straks gaat Jeroen het zelf weer doen’. Ik zie wel een presentatierol voor mezelf weggelegd in bijvoorbeeld verkiezingstijd. Het wordt een doorlopend proces. Zo zullen er in de sportzomer met het EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen ook wat meer presentatoren aanschuiven die afkomstig zijn uit de sportjournalistiek."

Wennen

De kijker zal moeten wennen aan de nieuwe duo’s, erkent Pauw. "Voor de nieuwe gezichten zal het even moeilijk zijn een relatie met de kijker op te bouwen. Kijkers zullen misschien 'geen zin’ hebben in bepaalde duo’s en voorkeuren ontwikkelen."

De nieuwe talkshow Op1 begint maandag 6 januari op het nieuwe tijdstip van 22.30 uur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen