Franse douane ontdekt twee keer in 48 uur tijd drugs in vrachtwagens

Franse douane ontdekt twee keer in 48 uur tijd drugs in vrachtwagens [+foto's&video]
19-12-2019 12:16 | Buitenland | auteur Redactie

CALAIS - De Franse douane in Calais heeft in minder dan 48 uur tijd twee afzonderlijke drugstransporten weten te onderscheppen. Dat maakte de Franse douane woensdag bekend.

Zondag 1 december controleerde de douane van Calais een Poolse vrachtwagen. De documenten gaven aan dat de chauffeur papieren filters vervoerde. Tijdens de controle ontdekte de douane tussen de pallets twee dozen met 36 broodjes heroïne met een totaalgewicht van 28 kilogram.

Dinsdag 3 december controleerde de douane in de Kanaaltunnel een gekoelde vrachtwagen met bestemming Groot-Brittannië. Deze vervoerde een lading friet. Een doorgang door de scanner spoorde de douanebeambten aan hun controle voor te zetten. 

In de palletkisten werden in totaal acht koffers met 88 broden met een gewicht van 104 kilo en 50 broden met een gewicht van 58 kilo heroïne. 

De drugs zijn in beslag genomen. De marktwaarde van de gevonden drugs wordt geschat op bijna 12 miljoen euro.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden