Transport Online - Duizenden kilo's vuurwerk in Noord-Nederland in beslag genomen

Duizenden kilo's vuurwerk in Noord-Nederland in beslag genomen

Duizenden kilo's vuurwerk in Noord-Nederland in beslag genomen
19-12-2019 10:06 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - De politie in Noord-Nederland heeft de afgelopen periode ruim 2390 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Na onderzoek naar diverse aanbieders van professioneel vuurwerk kreeg de politie zicht op meerdere verdachten en grote hoeveelheden illegaal vuurwerk. De verdachten verkochten het vuurwerk. Zij hadden het ook thuis opgeslagen.

Eind november hielden agenten twee mannen van 20 en 37 jaar uit Slochteren aan. In hun woningen werd ongeveer 300 kilo professioneel vuurwerk, vuurwapens, munitie, knalpatronen en pepperspray aangetroffen. Naar aanleiding van verkregen informatie over de leverancier werd ook een 29-jarige man in zijn woonplaats in Enschede gearresteerd. Deze leverancier had in totaal 2000 kilo professioneel vuurwerk in zijn bezit. Een vierde verdachte, een 25-jarige man uit Terschelling, werd een dag later aangehouden. Hij had nog vijf kilo illegaal vuurwerk in zijn bezit.

Verder onderzoek op de in beslag genomen digitale gegevensdragers leidde er toe dat nog elf adressen zijn bezocht als mogelijke afnemers van illegaal vuurwerk. In woningen in Hoogezand-Sappemeer, Haren, Kolham, Schildwolde en Leeuwarden vonden agenten nog eens in totaal 90 kilo professioneel vuurwerk. Bovendien werden een luchtbuks en een enkel- en een dubbelloops geweer aangetroffen. De vier verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De politie maakt tegen hen proces-verbaal op.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions