Transport Online - Luchthavens beleefden drukste zomer ooit

Luchthavens beleefden drukste zomer ooit

Luchthavens beleefden drukste zomer ooit
19-12-2019 00:21 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DEN HAAG - Nederlandse luchthavens hebben dit jaar hun drukste zomermaanden ooit beleefd. Het totale aantal passagiers steeg in de maanden juni tot en met september met ruim 1 procent tot 23 miljoen. Dat zijn de meeste reizigers die de nationale vliegvelden ooit in één kwartaal over de vloer kregen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Op Schiphol, dat het overgrote deel van de passagiers ontving, steeg het aantal reizigers met 0,2 procent tot 20 miljoen. Die geringe groei is het gevolg van de bovengrens van 500.000 duizend vliegbewegingen waar de luchthaven aan zit. Daardoor nam het aantal vluchten van en naar Schiphol af.

Daar staat tegenover dat op luchthaven Eindhoven 2 miljoen reizigers in of uit het vliegtuig stapten, 8 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal passagiers op Rotterdam The Hague Airport nam met meer dan tien procent toe.

Op Maastricht Aachen Airport nam het aantal met de helft toe, maar dit vliegveld is met 205.000 reizigers in het derde kwartaal nog een kleine speler. Ter vergelijking: Schiphol ontving op zijn drukste dag in het derde kwartaal alleen al 235.000 passagiers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions