Transport Online - Staking cateringmedewerkers raakt ook KLM

Staking cateringmedewerkers raakt ook KLM

Staking cateringmedewerkers raakt ook KLM
18-12-2019 16:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - De landelijke staking door cateringmedewerkers op donderdag, raakt ook vluchten van KLM. De luchtvaartmaatschappij waarschuwt dat de catering aan boord van Europese vluchten door de staking net als eerder dit jaar tot een minimum zal worden beperkt. Vakbond FNV riep op tot een staking van 24 uur in een roep om een betere cao.

Wie met KLM naar een Europese bestemming vliegt kan er vanaf woensdagavond 20.00 uur al last van hebben. Vanaf vrijdagochtend worden Europese vluchten vertrekkend van Schiphol weer normaal gecaterd. Aan boord van intercontinentale vluchten zullen tijdens de staking geen duty-freeverkopen plaatsvinden. De werkonderbreking heeft volgens KLM geen impact op de catering aan boord van intercontinentale vluchten.

De staking donderdag is volgens FNV een vervolg op de estafettestaking in oktober. Het eindbod van werkgeversvereniging Veneca geeft volgens de bond onvoldoende verbetering voor alle 20.000 cateringmedewerkers. CNV en De Unie bereikten eerder wel een akkoord met werkgevers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions