Transport Online - Havi Beheer, moederbedrijf van Havi Travel, failliet verklaard

Havi Beheer, moederbedrijf van Havi Travel, failliet verklaard

Havi Beheer, moederbedrijf van Havi Travel, failliet verklaard
18-12-2019 16:05 | Faillissementen | auteur ANP

RIJSSEN - Het moederbedrijf van het Twentse touringcarbedrijf Havi Travel is failliet verklaard. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de geboekte reizen bij het bedrijf. De curator onderzoekt op dit moment of de circa dertig busreizen die voor de kerstperiode zijn geboekt nog kunnen doorgaan.

Havi Travel verzorgt busreizen onder de vlag van Oad en Peter Langhout. Voor die eerste reisorganisatie is volgens de curator een oplossing gevonden voor de geboekte reizen. Bij Peter Langhout-reizen is dat nog onzeker.

De rechtbank van Overijssel sprak het faillissement uit over Havi Beheer. Of dit ook betekent dat voor dochterbedrijf Havi Travel een bankroet dreigt, is volgens de curator nog niet te zeggen. Voor busreizen levert het faillissement wel direct problemen op, omdat materieel zoals bussen door het moederbedrijf worden geleverd.

Bij Havi Travel werken in totaal 172 mensen, van wie er vijftig onder de moedervennootschap vallen. Voor hen wordt ontslag aangevraagd. Havi Travel noemt zich op zijn eigen website een van de grootste touringcarbedrijven van Nederland. Het bedrijf nam in 2016 Peter Langhout over. Reisorganisator Oad begon vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst met Havi.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions