Clicky

 
Transport Online - D66 ziet nog geen akkoord over stikstof

D66 ziet nog geen akkoord over stikstof

D66 ziet nog geen akkoord over stikstof
18-12-2019 15:58 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Regeringspartij D66 snapt niet dat landbouwminister Carola Schouten van een akkoord met de boeren spreekt over de stikstofproblematiek. "Het is heel goed dat de minister aan tafel is gegaan met de boeren, maar ik zie niet meer dan een gespreksverslag", zei Kamerlid Tjeerd de Groot voorafgaand aan een debat over stikstof.

Schouten maakte woensdagochtend bekend afspraken te hebben gemaakt met het Landbouwcollectief, waarin een aantal organisaties zich hebben verenigd. Maar volgens De Groot, die zich eerder dit jaar de woede van de agrarische sector op de hals haalde door voor halvering van de veestapel te pleiten, is Schouten te voorbarig. Volgens De Groot bevat het "gespreksverslag" nog "heel veel zaken die gewoon nog niet zijn afgesproken in het kabinet".

Een van de afspraken is dat er geen "generieke krimp" van de veestapel komt, schreef Schouten aan de Kamer. Dat wil De Groot van tafel. "Ik wil van de minister duidelijk horen dat de krimp van de veestapel nog steeds op de agenda staat, en dat daar nog nadere afspraken over worden gemaakt. De suggestie, als dat er geen inkrimping van de veestapel zou zijn, ik wil dat de minister dat corrigeert."

Zijn uitspraken kwamen De Groot op felle kritiek van andere partijen te staan. Roelof Bisschop (SGP) concludeerde dat De Groot "een bom onder het kabinet" legt. SP'er Frank Futselaar viel hem bij. William Moorlag (PvdA) snapt niet dat De Groot "een set afspraken probeert weg te redeneren".

De andere regeringspartijen zien dat anders. De afspraken moeten nog worden uitgewerkt, benadrukken ze. Dan zal meer duidelijk worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions